2 – De tweede etappe

Alweer een week geleden dat ik de eerste etappe gelopen heb en eerlijk is eerlijk het Pieterpadvirus is aardig toegeslagen, waar ik in eerste instantie van plan was iedere maand of zo te gaan lopen, loop ik na een week alweer. Dit keer gaat Annelies wel mee op pad.

S’morgens worden we met de auto naar Winsum gebracht om te starten op het punt waar ik vorige week gestopt ben. Het begint mooi en we hebben er veel zin in. We gaan op pad met het idee we zien wel hoever we komen, wil het niet dan hoeven we maar te bellen en we worden weer opgehaald, wat een heerlijke luxe.

Langs de voetbalvelden lopen we Winsum uit en komen al snel bij de locatie waar we door het weiland tussen de schapen door mogen gaan lopen. Een vriendelijke passant zegt ons dat we misschien beter over de weg kunnen gaan, we zijn een beetje bang om dan te verdwalen en volgen toch liever de aanwijzingen die ons door het weiland brengen. Achteraf ondanks de drijfnatte voeten toch heel erg blij dat we dat gedaan hebben. Wat een prachtige rustige route. We lopen door tot de Fruitboomgaard van Oldenzijl en besluiten daar even te kijken en een appel te plukken. Helaas de appels die we geplukt hebben zijn echt heel erg zuur en we eten ze dus ook niet op.

We vervolgen ons pad door het weiland tot we weer bij de weg komen die we een tijdje moeten volgen, gelukkig gaat de weg al snel weer via een bruggetje met de duidelijke aanduiding Pieterpad verder door het weiland, dat loopt toch een stuk prettiger als over de grote weg. We komen langs het plaatsje Alinghuizen. Het pad loopt prachtig door het weiland en gaat met smalle bruggetjes over sloten.

Bij Garnwerd lopen we een eind langs het Reitdiep tot aan de Raken waar we even een korte pauze nemen. Terwijl we hier zitten klinkt er in de verte een fanfare-achtig geluid. Het kon wel eens een muzikaal Pieterpad worden zo.

Bij Wetsingerzijl en Wetsingersluis en hebben hier een prachtig mooi uitzicht op het Reitdiep. We lopen ons pad verder en komen uit bij Oostum. Een klein dorpje met de kerk nog op een overgebeven Wierde.

Zodra we Oostum gepasseerd zijn komen we langs een landweggetje/fietspad waar duidelijk een bordje hangt met daarop; “Pas op Stier”. Gelukkig zijn we hem niet tegengekomen.

We lopen verder en negeren de wegomleiding die nog geldt voor het pieterpad. We komen langs Wierum en bekijken hier het kerkhofje.

We lopen verder door de landerijen wat overigens ondanks de wegopbreking heel goed te doen is en komen al steeds dichter bij het van Starkenborghkanaal dat we een eindje volgen tot we bij de brug komen die ons Groningen in laat gaan. Door de natte onze schoenen beginnen onze voeten al aardig zeer te doen maar nu we het bordje Groningen gepasseerd zijn besluiten we de etappe volledig af te maken.

We stappen dapper door langs het Zernikecomplex en Selwerd en komen al snel langs de Noorderbegraafplaats waar we eigenlijk wel even willen kijken maar toch besluiten we dit door onze zere voeten niet te doen. We lopen verder en komen door het Noorderplantsoen ook hier is nog heel veel te zien en te bekijken. Het laatste eind komt echt door de binnenstad en het is smoordruk, tja wat wil je ook op zaterdagmiddag…

Hoe dichter we bij ons einddoel komen hoe groter de jubelstemming wordt…we hebben het gered!!!

Voldaan, moe en trots op ons zelf worden we even later weer opgehaald van het station.

Ook de tweede etappe van het Pieterpad is nu een feit.

Wanneer we de volgende etappe gaan lopen? Misschien al wel volgende week…..